Ligging van Airole

Genieten van het échte Italië aan de Middellandse Zee

De ligging het vakantiehuis in Airole is ideaal voor het vieren van een gevarieerde vakantie. Airole ligt in de Val Roja, in de bergen ten noorden van de kustplaats Ventimiglia. in de provincie Liguria. De ligging is rustig en goed bereikbaar.

Italiaanse rivièra

De badplaats Ventimiglia ligt op een kwartier rijafstand. Hier zijn vele stranden, eetgelegenheden en winkels. Verder oostwaarts langs de Italiaanse rivièra vindt u de bekende steden San Remo en Imperia. De kuststeden zijn gezellig en druk; voor meer rust, kleine dorpjes en natuur kunt u naar de verschillende valleien gaan.

Cote d’Azur

Airole ligt vlak aan de Franse grens van de Cote d’Azur. De mondaine kuststeden Nice en Monaco liggen op een half uur en een klein uur rijafstand. Als u daar naar op weg bent, stopt u dan ook eens in de iets minder bekende stad Menton. Ook deze stad heeft mooie stranden en een gezellig centrum.

Aangrenzende Italiaanse dorpen

Vanuit het dorp zijn verschillende korte en lange wandelroutes uitgezet. Zo zijn de Italiaanse dorpen Dolceacqua, Olivetta San Michele, Fanghetto en Collabassa te bereiken. In de nabijgelegen Franse dorp Breil-sur-Roya en Sospel kunt u diverse sporten zoals kanoën beoefenen.